Tanskan yks parhaimpia puolia on ehdottomasti ruoka. Silloin kun olin maassa vaihdossa en oikein osannut arvostaa koko asiaa (terkkuja vaan niille kymmenelle kilolle jotka luojan kiitos on tähän päivään mennessä jo karistettu pois), mutta nyt kun Tanskassa visitoi vähän harvemmin, niin ruualle osaa antaa ihan eri tavalla arvoa.
Tanskalainen kotiruoka on taitavan kokkaajan taikomana jotain niin taivaallista. Meidänkin tanskalaiset tuttumme tekevät maailman parasta punaviinikastiketta ja maukkaita paisteja tuosta noin vaan. Tällä kertaa saimme kuitenkin nautiskella Köpiksessä vain ravintoloiden antimista.
Tämä munkkipossuparka näki viimeisen päivänsä jo Suomen puolella mun ja Rimpen yhteistyönä...
Jensen's Bøfhus on ehdottomasti lempparein ravintola Tanskassa. Rafla sopii oikein hyvin pienempäänkin budjettiin, sillä varsinkin lounasaikaan pihvit ja kanafileet ovat ekstrahalpoja, mutta ah niin hyviä. Ja toi Jensenin oma soossi... Sitä kuulemma saa melkein jokaisesta tanskalaisesta supermarketista! Meinasin jo rynnätä lähimpään kauppaan, kunnes selvisi että soossia löytyy ainoastaan pakasteena. Siinä sitten alat kärrätä sitä Suomeen asti... Kuvan lounaskana pääty masuun pariinkin otteeseen, se oli vaan niin tajuttoman hyvää.
Yhtenä iltana käytiin hotellin lähellä sijaitsevassa italialaisessa syömässä. Ruoka oli hyvää, palvelu suorastaan hanurista. Meidän seurueemme ei saanut leipää pöytään niinkuin kaikki muut ravintolan asiakkaat, eikä tarjoilija kysynyt multa, mitä haluan juotavaksi. Kun lopuksi pyysimme saada laskun osissa, sanoi hän töykeästi että saamme selvittää laskun keskenämme. Oli kyllä ensimmäinen ja viimeinen kerta siinä ravintolassa...
Toisena iltana menimme Strøgetin varrella sijaitsevaan Mama Rosaan syömään. Ystäväni M kehui kovasti paikkaa oman Tanskanvisiittinsä jälkeen, emmekä kyllä joutuneet pettymään! Hinnat olivat kohtalaisia ja ruoka oikein maittavaa. Ravintola tarjosi sekä italialaistyylistä että meksikolaista ruokaa, joten valinnanvaraa oli runsaasti.
Kotitekoista banaanisuklaajäätelöä, mmm <3 Miksei näitä kojuja ole Suomessa enemmän!
Jensenin jälkiruuat on jotain niin parasta. Jos koskaan lähdet visiitille Tanskaan, koetapa syödä niin monta eri jälkkäriä matkan aikana kun vain pystyt. Mun ultimate favorite, suklaamousse, sai kovan vastuksen belgialaisesta suklaakakusta. Mamin juustokakku oli kuulemma suussasulavaa ja vohveliannoskin näytti herkulliselta... Yritä siinä sitten valita. Mä päädyn yleensä aina noihin tuttuihin ja turvallisiin, vaikka kovasti haluaisin kokeilla muitakin :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti