Jos haluatte tehdä jotain helppoa, nopeeta ja hyvää, kokeilkaa juustotankoja! Napattiin näiden ohje äipän kanssa joskus sata vuotta sitten jostain Sisters Club -lehdestä, ja siitä saakka ollaan leivottu näitä kaikenmaailman sukujuhliin ja muihin kemuihin, koska nää on ollu niin tykättyjä.
Leipomiseen tarvitset:
Lehtitaikina- tai torttutaikinalevyjä (EI voitaikinalevyjä)
Yksi, kaksi tai useampi kananmuna (riippuen paljonko juustotankoja tekee)
Ainakin pussillinen juustoraastetta (tämäkin riippuen juustotankojen määrästä)
Leikkaa kustakin taikinalevystä noin 10-11 viipaletta.
Taita viipale kaksinkerroin ja pyörittele se käsien välissä puikulaksi (ulkonäöllä ei ole niin väliä :D)
Riko yksi kananmuna syvälle lautaselle, ja lisää toiselle syvälle lautaselle juustoraastetta. Lisää tarpeen mukaan aineksia lautasille. Pyörittele taikinapuikuloita ensin kananmunassa, sitten juustoraasteessa.
Aseta puikulat pellille ja paista uunissa 200 asteessa noin kymmenisen minuuttia, kunnes juustotangot ovat saaneet kauniin, kullanruskean värin.
Tittididii...
Juustotangot ovat valmiita ahmittaviksi <3
PS. Tuossa kulhossa on 160 juustotankoa, koska vähempi määrä tuskin riittäisi meitsin ystäväpiirille :DD
Hoho jos MÄ oisin päässy paikalle niin niit ois saanu olla 320kpletta xD
VastaaPoistaHaha :D Olisit tullu! :(
VastaaPoista